به گزارش روابط‌عمومی موسسه فرهنگی، ورزشی و توانبخشی ایثار، ۷اردیبهشت۱۴۰۰، کنفرانس خبری مهندس امانی، مدیرعامل و نایب‌رئیس هیئت‌مدیره‌ی ایثار با اصحاب رسانه برگزار شد.


در ابتدای این نشست که با حضور خبرنگاران صدا و سیما، همشهری، ایرنا، ایکنا، مشرق، جوان، فاش نیوز و دفاع مقدس برگزار شد، مهندس امانی ضمن تبریک ایام ماه مبارک رمضان در ابتدای این نشست گفت: با توجه به برنامه‌ها و دوره‌هایی که ایثار طی کرده است ما در حال خروج از یک بحران و ورود به عرصه جدیدتری از نوع خدمات هستیم. با توجه به شرایط سنی جامعه ایثارگری سمت و سوی خدمات بنیاد شهید و امور ایثارگران در سنوات و دهه‌های قبل پیرامون بحث معیشت، خدمات رفاهی و فرهنگی بوده است و اکنون با توجه به شرایط سنی جامعه معزز هدف، عملاً نوع خدماتی که سازمان‌های تابع باید انجام دهند بسته به شرایط آن قشر محترم است.
وی با بیان اینکه این نشست تنها برای دو هدف برگذار شده است، شرح داد: اول این که این مؤسسه را به جامعه ایثارگری معرفی کنیم تا بدانند چنین ظرفیتی وجود دارد و دوم برای بیان برنامه‌ها. در دوره قبل با توجه به سیاست‌هایی که بنیاد شهید و امور ایثارگران مشخص کرده بود اقدامات خاص به صورت مشخص و تعیین شده برای جامعه هدف منظور نمی‌شد و به نوعی در قالب اجاره یا در کنار اقداماتی که بنیاد انجام می‌داد در اختیار جامعه هدف قرار می‌گرفت.
ایشان ادامه داد: الان تمام تلاش ما از سال۱۴۰۰ بر این است که ظرفیت‌سازی کنیم و فقط در خدمت جامعه هدف باشیم و با توجه به شرایطی که برای جامعه هدف‌ وجود دارد رویکرد نوینی را در راستای خدمات به این عزیزان پیاده و اجرایی کنیم.
مدیرعامل مؤسسه فرهنگی، ورزشی و توانبخشی ایثار اظهار کرد: مراکز ما در ۲۹ استان به طور خاص فعال است و در حال ظرفیت‌سازی هستیم. خود بنیاد شهید و امور ایثارگران هم به طور خاص از ناحیه دولت در حال دنبال کردن تکمیل این پروژه‌هاست. ما در مراکزمان باید در سه فاز اصلی خدمت دهیم. فاز اول ما فرهنگی، ورزشی، فاز دوم درمانی و توانبخشی و فاز سوم‌ اقامتی است.

او ادامه داد: تمام مراکز کشور که ما به نوعی می‌خواهیم از ظرفیت آن استفاده کنیم شاید ده تا دوازده مرکز باشد که تجهیزات آن کامل است و ما‌بقی در دست اقدام تکمیل تجهیزات است. با حمایتی که رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران به این بخش داشتند در حال دنبال کردن تکمیل تجهیزات هستیم و ان‌شاءالله در سال۱۴۰۱ و۱۴۰۲ تمامی پروژه‌های ما در سطح کل کشور کامل می‌شود. اعتبارات آن در بخش تکمیل از محل سفرهای استانی آقای رئیس جمهور به بنیاد شهید و امور ایثارگران کمک می‌شود. تکمیل تجهیزات این مراکز توسط بنیاد شهید و امور ایثارگران تامین شده و در اختیار جامعه ایثارگری قرار می‌گیرد.
مهندس امانی تاکید کرد: بحث خدمات‌رسانی باید باافتخار صورت بگیرد و به دنبال این برویم که جانباز و ایثارگر ما کمترین دغدغه را در این زمینه داشته باشد زیرا همه چیز خود را برای کشور داده است و ما باید دنبال این باشیم که حداقل بتوانیم امکانات اولیه‌ را برای او فراهم کنیم. هرآنچه که کار کنیم و زحمت بکشیم یک درصد ارزش کاری که این عزیزان انجام داده‌اند را جبران نخواهد کرد.
وی اضافه کرد: در کنار این موضوع مشکلات تامین منابع و تجهیزات وجود دارد و در حال دنبال کردن موضوعات هستیم تا کارها انجام شود. ما حمایت تمام دستگاه‌ها و مسئولین را می‌خواهیم. ایثارگری که در جبهه حضور پیدا کرده برای همه رفته است و از تمامی مسئولین می‌خواهیم که حمایت کنند و با ما همکاری و مشارکت داشته باشند.
نایب رئیس هیئت مدیره‌ی مؤسسه فرهنگی، ورزشی و توانبخشی ایثار تصریح کرد: در بخش برنامه‌ریزی‌ها برای حوزه درمانی تا جایی که در توانمان است دنبال توسعه هستیم. با توجه به اتفاقات و برنامه‌های پیشرو آینده خوبی را می‌توانیم برای جامعه ایثارگری ترسیم کنیم. خانه‌های ایثار یکی از ضرورت‌های مهم است و امید داریم که بتوانیم در این بخش با راه‌اندازی و معرفی این مراکز بتوانیم از خدمات حوزه بهزیستی و سایر مراکز در حوزه‌های تخصصی استفاده کنیم.
او اضافه کرد: ما مجبوریم بعضی از کارها را به صورت آزمایشی جلو ببریم برای مثل در چهارمحال و بختیاری برای ایجاد خانه‌های ایثار جهت نگهداری از عزیزان جامعه هدفمان قراردادی را بستیم تا تحت عنوان خانه ایثار، محلی را در اختیار حوزه بهزیستی قرار دهیم که اگر مشکلی برای ایثارگر پیش آمد در آن‌جا بتوانیم از او نگهداری کنیم.
وی در پاسخ به سوالی که مبنی بر تشریح برنامه‌های فرهنگی مؤسسه ایثار، پرسیده شد، گفت: ما در بحث برنامه‌های فرهنگی تابع سیاست‌های معاونت فرهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگرانیم و عامل اجرای برنامه‌های حوزه معاونت فرهنگی هستیم. مجری اردوهایی هستیم که به صورت ویژه برای جانبازان نخاعی و گروه‌های مختلف تعریف و تصویب می‌کنند. در کنار این برنامه‌ها خود ما نیز یک سری برنامه‌های خاص تعریف می‌کنیم.
وی ادامه داد: سعی کردیم از مراکز و اقامتگاه‌های فرهنگی که داریم برای تجمع و حضور جامعه ایثارگری استفاده کنیم. چندی پیش تجمع همسران جانبازان استان فارس را برای موضوع درختکاری و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت داشتیم.


مهندس امانی در پاسخ به سوال دیگری که پیرامون مشکلات جانبازان اعصاب و روان بود، بیان داشت: بنیاد شهید و امور ایثارگران۱۶ آسایشگاه در سطح کل کشور دارد که به عنوان مثال۴ عدد از آن‌ها در تهران‌اند و جانبازان نخاعی ما در آن‌جا نگهداری می‌شوند. مراکز اعصاب و روان ما در بیمارستان‌هایی که در اختیار است نگهداری، درمان و رسیدگی به این عزیزان را انجام می‌دهند و به ایشان خدمات داده می‌شود.
او ادامه داد: مشکلات‌ خاص چند مرکز در تهران به دلیل حجم زیاد مراجعات‌ است. در سنوات قبل در مراکز خصوصی هم از این عزیزان نگهداری می‌کردند و بعد مشاهده کردیم که نگهداری این عزیزان با یکسری مشکلات همراه بود و اعتراضات زیادی را به دنبال داشت. به همین دلیل این حجم را دوباره به مرکز نیایش و صدر انتقال دادند و در آنجا از آنها نگهداری می‌کنند. الان هم با توجه به دستور آقای قاضی‌زاده دنبال این هستند که در بحث تحول و توسعه هم خدمات را بهتر کنند و فضای اقامتی جامعه ایثارگری اعصاب و روان بهتر شود.
امانی در پاسخ به سوال خبرنگاری در مورد تشریح ظرفیت‌ها عنوان کرد: اولویت ما ضمن اینکه فعالیت‌های فرهنگی و ورزشی است سمت و سوی کاری مؤسسه به سمت درمانی و توانبخشی هم هستند. بیش از ۱۵۰ هزار نفر می‌توانند از مراکز ورزشی ما استفاده کنند و ماهانه ۴ هزار سانس از این مراکز در اختیار جامعه ایثارگری است و از این ظرفیت بهره‌مند می‌شوند. در بخش ظرفیت مراکز اقامتی‌، ما نزدیک به ۱۴۷۰ تخت داریم که جامعه ایثارگری می‌تواند روزانه از آن استفاده کنند. ما برحسب دستورهای بالادستی بحث فیزیوتراپی در منزل را دنبال می‌کنیم تا بتوانیم برای جامعه ایثارگری این کار را انجام دهیم. در استان کرمان به صورت آزمایشی این موضوع اجرا شده است و در تمام شهرستان‌ها پایگاه‌هایی را ایجاد کردند برای کسانی که امکان تحرک ندارند فیزیوتراپی در منزل انچام می‌شود. همچنین تامین دارو را هم بنیاد شهید و امور ایثارگران و مؤسسه پذیرفته است و درحال دنبال کردن آن هستیم.
در پایان این کنفرانس خبری که در فضایی صمیمانه برگزار شد، اصحاب رسانه و ایثار عکسی جمعی به یادگار گرفتند.

/انتهای پیام